Pocestnica (ready-made galerija na prostem)

18. maj 18.00 Razstave

Glavni trg

Galerijo in vodene oglede pripravlja: LJUD

Pustite našim »umetniškim ekspertom«, da vam osebno razkažejo novo-odprto galerijo. Korita za rože, razbrzdane fasade hiš, prometni znaki in nenavadni razgledi se spreminjajo v vrhunska dela sodobne umetnosti. Oglejte si novo odkritega Picassa, Maleviča in celo Zankiča (najproduktivnejšega slovenskega umetnika). So-ustvarjajte interaktivno umetnost, spoznajte znane performerje (ki se pretvarjajo, da so zgolj naključni mimoidoči), sodelujte v burnih debatah in prispevajte nove mojstrovine k naši zbirki!
Priključite se vodenemu ogledu, ki bo trajal cca 35-40 min, potem pa nas čaka še 30 min neformalnega druženja …

Pocestnico si med 13. 5. in 22. 5. (delovni čas: 00:00 – 24:00) lahko ogledate tudi samostojno – le sledite rdeči črti, ki vas bo vodila skozi galerijo! Vse kar potrebujete je nekaj prostega časa in malce domišljije…
Vhod v galerijo bo odprt z Glavnega trga.
Izkoristite proste trenutke med predstavami in odkrijte kranjske ulice z nove perspektive!

P. S.: Galerija Pocestnica je odprta 24 ur na dan, ogled je brezplačen (upokojenci in študentje imajo dodatnih 50% popusta), dovoljeno je kajenje, lahko pa pripeljete tudi otroke in domače živali!

O Ljudu:

Skupina Ljud se po večletnih svetovnih ekskurzijah roza nezemljanov s skoraj novim projektom vrača na domače prizorišče. Ljude zanima: javni prostor, interaktivnost, umetnost kot igra in gledališče kot dogodek socialnega združevanja. Neprecenljive umetnine, ki skrivajo za vsakim vogalom mesta, so opremljene z galerijskimi tablicami, ki vas bodo vpeljale v svet sodobne umetnosti.

Cena:

vstop prost

Pocestnica (ready-made galerija na prostem)

Glavni trg

Razstave

S kom rastemo?

Organizator
Klub študentov Kranj
Glavni sponzorji
Sponzorji