ABOP (HR)

16. maj 21.00 Koncerti

Train

ABOP (After je Bolji Od Partyja) je zagrebška audio-vizualna senzacija, sestavljena iz vrhunskih glasbenikov, ki so sodelovali s številnimi zasedbami, kot so Lollobrigida, Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Sinestet in drugi. Gonilna sila skupine sta bobnarja, na odru obrnjena drug proti drugemu, ki s pomočjo ostalih članov plesočo publiko spravljata v trans in jih popeljeta v zlate čase raverskih zabav. Po pristopu ABOP še najbolj spominjajo na zvočne hudobije belgijskih Soulwax, kar pa znajo začiniti še z dobro mero svojega lastnega temperamenta.

Neusmiljeni zvoki syntha, polni zvočnih efektov, bobnov in basa so zmagovalna kombinacija njihovih instrumentalnih nastopov, zapakiranih v atmosfero elektronskih zabav. Glasba ABOP je intenzivna, plesna, ritmična, precej psihedelična, z veliko groovea, predvsem pa močna. Brez prisotnosti vokala uspešno plujejo med elektro, funk, disco, kraut in techno (pod)zvrstmi, vseskozi pa je veliki meri prisoten tudi vpliv čikaške acid house šole 80-ih.

Skupina je aprila letos pri založbi PDV Records končno uspela izdati debitantski EP s preprostim imenom »ABOP«, ki prinaša štiri povsem nove pesmi, oziroma 30 minut glasbe. Na izid so predhodno že opozorili tudi s singlom »Blue Thunder«, nekoliko hitrejšega tempa, ki pa na najboljši možni način dokazuje, kam nas bo vodila prihajajoča zabava. Za produkcijo sta poskrbela Ivan Božanić in Erol Zejnilović, medtem ko je bil za mastering zadolžen Petar Dundov, svetovno znani techno producent iz Zagreba.

ABOP so: Erol (bas), John (bobni), Levi (bobni), Božanski (sampli, synth), Tourett (synth) in Lo Peaks (mešalna miza).

https://www.facebook.com/abop.zg
https://soundcloud.com/a-b-o-p

Blue Thunder (single):
https://youtu.be/F7rT1Nqfm48

Facebook dogodek 

Cena:

vstop prost

Kontakt:

tm@ksk.si

ABOP (HR)

Train

Koncerti

S kom rastemo?

Organizator
Klub študentov Kranj
Glavni sponzorji
Sponzorji