Dišavenarave delavnica: Izdelajmo naravno sončno kremo!

21. maj 09.00 Delavnice

Layerca

Ker je poletje že skoraj pred vrati, moramo poskrbeti tudi za zaščito kože. Tokrat bomo spoznali, katera olja in masla vsebujejo naravni zaščitni faktor in zakaj je pomembno, da kožo pripravimo na sonce že vsaj meseci dni pred začetkom pravega poletja. Prav tako se bomo posvetili pravilni izbiri eteričnih olj za poletne kozmetične preparate. Izdelali bomo naravno stepeno maslo za telo z zaščitnim faktorjem ter olje za zaščito in porjavitev.

Potek delavnice: eterična olja za poletne kozmetične preparate in fototoksičnost, ­opis in uporaba rastlinskih olj in masel z naravnim zaščitnim faktorjem, ­kaj so fitosteroli in zakaj so pomembni, ­izbira olj stabilnih na oksidacijo, mineralni filtri – da ali ne? ­Aloe vera in njena vsestranska uporaba v poletnih dneh, postopek izdelave stepenega masla za telo ter olja za zaščitno in porjavitev, ­praktični del – izdelava 2 naravnih izdelkov, udeleženec jih prejme v domačo uporabo.

Vsi ­ udeleženci sodelujejo pri izdelavi. ­Vsak udeleženec prejme informativno skripto z recepti za izdelavo

O aromaterapiji

Aromaterapija? Zlahka se zaljubiš v male dišeče stekleničke, v katerih se skrivajo omamna eterična olja. Združitev aromaterapije z naravno kozmetiko je pravi recept za razvajanje in nego naše kože!
Vse delavnice dišavenarave predstavljajo inovativen način izdelave naravne kozmetike.

 

Za prijavljene na projekt Mlade mamice je delavnica brezplačna, vendar je obvezno potrebna predhodna prijava na nina.kocar@ksk.si do srede, 18. 5. 2016

Cena:

člani KŠK 10 €, ostali 15 €

Prijave:

Info točka KŠK, Slovenski trg 5, do srede, 18. 5. 2016

Dišavenarave delavnica: Izdelajmo naravno sončno kremo!

Layerca

Delavnice

S kom rastemo?

Organizator
Klub študentov Kranj
Glavni sponzorji
Sponzorji