Big Band Kranj in Big Band GŠ Vrhnika

14. maj 20.00 Koncerti

Mayr

V zadnjih desetih letih je po različnih občinah v Sloveniji zraslo kar nekaj big bandov, zato je bil že čas, da se ta dejavnost po petdesetletni pavzi nadaljuje tudi v Kranju.

Big band Kranj je nastal kot derivat Pihalnega orkestra mestne občine Kranj. Člani so se prvič sestali v februarju 2016 pod vodstvom pozavnista in dirigenta Martina Pustinka, sicer izobraženega jazzista. Zasedba glasbenikov, ki jo vodi, predstavlja starostno skupino med 15 in 35 leti, ki se na vajah redno sestaja v prostorih Pihalnega orkestra MO Kranj. Njeni člani prihajajo po večini iz Kranja in okolice, nekaj pa se jih na vaje vozi tudi iz Ljubljane, Ilirske Bistrice in Železnikov. V svojem repertoarju imajo predvsem dela skladateljev iz obdobja swinga, kot je Duke Ellington, čigar skladb pa se je aranžersko večkrat lotil Sammy Nestico. Prav njegovih aranžmajev se radi poslužujejo člani BB Kranj, v programu pa imajo tudi nekaj skladb funk žanra, kot je slavni Hancockov Chameleon.

Koncert Big banda Kranj na Tednu mladih bo njihov prvi uradni koncert od začetka delovanja, zato ga, sploh če ste Kranjčani, ne gre zamuditi.

Cena:

vstop prost

Kontakt:

tm@ksk.si

Big Band Kranj in Big Band GŠ Vrhnika

Mayr

Koncerti

S kom rastemo?

Organizator
Klub študentov Kranj
Glavni sponzorji
Sponzorji