Zaključek glasbenih tematskih večerov: Čao Portorož, The Mor(R)ons

20. maj 21.00 Koncerti

Down

Čao Portorož ne marajo dolgih predstavitev. In taki so tudi njihovi komadi. Udarne in jedrnate vinjete, v katerih se punk in indie kitarski rock prepletata s pop obrazci, lahko smatramo kot poklon alternativnemu rocku 90-tih na eni in novovalovskim obrazcem jugo šole na drugi strani. Na prvencu Čao Portorož, izdanem februarja 2011, robate drveče kitarske rife z nasekano dinamiko in melodičnimi pop kavlji, punktirajo nadrealistična, fragmentirana besedila.

Material za prvi album so julija 2010 posneli v svojem vadbenem prostoru, produkcijske in snemalne napotke je dodal Žare Pak, ki je posnetke kasneje zmiksal v studiu Lotos Music. Mastering je delo Janeza Križaja.
Drugi album, prav tako naslovljen Čao Portorož je izšel decembra 2013 pri založbi Kapa. Snemanje je potekalo v dvorani Gustaf v Mariboru. Za tehnično mojstrstvo in obračanje knofov je spet poskrbel Žare Pak, za mastering Janez Križaj, za vizualno podobo pa Mina Fina.

Čao Portorož so ljubljanska skupina, ki jo sestavljajo Ivian Kan Mujezinović (bas, vokal), Gregor Andolšek (kitara, vokal), Anže Petrič (kitara) in Aljoša Cetinski (bobni). Združeni leta 2009 za potrebe pristnega muziciranja ob petkih zvečer, so nastopali po okoliških klubih, po letu in pol pa začutili potrebo, da nastali material tudi izdajo. 
https://caoportoroz.bandcamp.com/

https://kaparecords.bandcamp.com/album/ao-portoro

The Mor(r)ons 
Skorajda v samem osrčju Kranja, stoji stara banka, ki sicer izvira iz čisto drugega konca Slovenije. V kleti te stavbe pa živijo in včasih dihajo štiri kreature, katerih ustvarjanje včasih zmoti le pevski zbor, katerega člani častitljive starosti vadijo v zgornjem nadstropju plemenite ustanove. To je ponavadi kakšen četrtek zvečer. Ob vikendih pa so te štirje posebni posamezniki skorajda neustavljivi. Skupaj že krepko več kot pet let zlivajo svoje sanje, glasbo, pivo, špricer in znoj, kar se sicer izkaže za ne preveč dehtečo, a vendarle poslušljivo in energije ter srčnosti polno mešanico, ki se drži le enega (ISO-2477/bolnca) standarda: Punk rock!

https://themorrons.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/themorrons/

Cena:

vstop prost

Zaključek glasbenih tematskih večerov: Čao Portorož, The Mor(R)ons
  • Zaključek glasbenih tematskih večerov: Čao Portorož, The Mor(R)ons
  • Zaključek glasbenih tematskih večerov: Čao Portorož, The Mor(R)ons

Down

Koncerti

S kom rastemo?

Organizator
Klub študentov Kranj
Glavni sponzorji
Sponzorji