Metal večer: The Canyon Observer, Dekadent, Mist

19. maj 20.00 Koncerti

Down

Dekadent so bili ustanovljeni leta 2005, idejna zasnova za skupino pa izvira iz obdobja, ko je njen član Artur Felicijan ustvarjal v ljubljanski zasedbi Noctiferia.

V dosedanjem delovanju je skupina objavila tri studijske albume, »Manifestation Of Seasonal Bleeding« (2006), »The Deliverance Of The Fall« (2008) in »Venera: Trial & Tribulation« (2011). Medtem ko prvi zajema zbirko osmih pesmi, ki združujejo odlično atmosfero z black metal kompozicijami, pa drugi album v celoti tvori ena sama obsežna audio-vizualna mojstrovina, ki poslušalce popelje na epsko in čustveno popotovanje. Album se ponaša s konceptualno zgodbo, ki deluje kot osnova razširjenemu videospotu oz. istoimenskemu kratkometražnemu filmu. Po nekaj menjavah v zasedbi so spomladi 2011 pri nemški založbi G-Records/Rough Trade izdali svoj tretji studijski album z naslovom »Venera: Trial & Tribulation«, ki je brez dvoma njihov najmočnejši in najbolj dinamičen izdelek do sedaj. V začetku 2015 je skupina pri lastni založbi FS Records izdala novi studijski album z naslovom »Veritas«, za snemanje katerega je poskrbel Wulf (Neurotech), vsebovan pa je tudi kratek istoimenski film, ki je delo Arturja Felicijana in Andraža Sedmaka. Album je bil na spletnem portalu Metal Storm pravkar nominiran tudi za najboljši album leta 2015.

Skupina se je v začetku februarja 2016 podala tudi na svojo prvo turnejo po Rusiji, ki je obsegala 11 koncertnih datumov.

http://www.dekadent.si/
https://www.facebook.com/dekadent.official
The Canyon Observer so vodilni domači predstavniki atmosferičnega sludge metala, post-metala in podobnih sodobnih metalskih brutalij, ekstremov, odvodov in podtalnih inkarnacij.

Njihova nova plošča z naslovom FVCK je izšla konec nevembra 2015 pri KAPA Records/Vox Project, izid pa je pospremil tudi neponovljiv promocijski koncert v Stari mestni elektrarni v Ljubljani. Prva dolgometražna po dveh fantastično sprejetih EP-jih. S še bolj grozljivimi kriki, bolj strašnimi rohnenji in srhljivejšimi recitali Matica. S še temačnejšimi kitarami, težjimi rifi in zanimivejšimi mešanji strun Gašperja in Miloša. S še bolj atomskimi bumi, bolj zamolklimi rituali in nižjimi frekvencami ritem sekcije, basista Nika in bobnarja Simona.

Po številnih krajših turnejah širom po Evropi, kot tudi nastopu na festivalu Bloodstock v Veliki Britaniji, se skupina konec februarja 2016 odpravlja na desetdnevno turnejo po Kubi, ki jo organizira založba Brutal Beatdown Records, poleg naših predstavnikov pa sodelujejo še skupine Birds In Row, The Prestige, The Butcher’s Rodeo in Yards.

https://www.facebook.com/TheCanyonObserver
http://thecanyonobserver.tumblr.com/
Mist je doom metal zasedba iz Ljubljane, ki je z ustvarjanjem pričela julija 2012. Skupina svojo glasbeno podobo gradi na zapuščini nekaterih legendarnih izvajalcev, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus in podobni. Mist so novembra 2013 izdali svoj prvi demo zapis s preprostim naslovom »Demo 2013«, ki je zaradi izrednega zanimanja dočakal že tretji ponatis.

Skupina je podpisala pogodbo s kultno nizozemsko založbo Soulseller Records, pri kateri je maja 2015 izdala novi EP z naslovom »Inan’«. Za produkcijo, miks in mastering je bil zadolžen Benjamin Kic iz BK Mastering (Metalsteel, TomCat, Brezno, King Foo), izjemna naslovnica pa je delo bobnarke Mihaele Žitko, ki že od začetka skrbi za grafično podobo skupine.

Čeprav gre za dokaj mlado zasedbo, se Mist uspešno uveljavljajo tudi izven naših meja in so do sedaj že nastopali v družbi nekaterih priznanih svetovnih imen, kot so Jex Thoth, Uncle Acid & The Deadbeats, Manilla Road, Orange Goblin, Avatarium, Mount Salem, Helstar, Vicious Rumors, Officium Triste, Ophis, Cauchemar, Seremonia, Elvenking in drugi. Po nastopih na Hrvaškem, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Belgiji in Nizozemski imajo za sabo tudi uspešne nastope na nekaterih večjih festivalih, kot so Malta Doom Metal Festival na Malti, Hammer Of Doom v Nemčiji, Into The Void na Nizozemskem ali MetalDays v Tolminu, septembra 2015 pa je skupina odigrala tudi svojo prvo turnejo po Veliki Britaniji.

https://www.facebook.com/mist.doom
http://mistdoom.bandcamp.com/
http://mistdoom.tumblr.com/

Facebook dogodek

Vstopnice:
– na Info točki KŠK in na prodajnih mestih Eventim
– Eventim Print@Home

Cena:

člani KŠK 4 €, ostali 6 €

Kontakt:

tm@ksk.si

Metal večer: The Canyon Observer, Dekadent, Mist
  • Metal večer: The Canyon Observer, Dekadent, Mist
  • Metal večer: The Canyon Observer, Dekadent, Mist
  • Metal večer: The Canyon Observer, Dekadent, Mist

Down

Koncerti

S kom rastemo?

Organizator
Klub študentov Kranj
Glavni sponzorji
Sponzorji