Red Five Point Star, Trifekta, Ali Massive, Danč

13. maj 20.00 Koncerti

Train

DOGODEK JE ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI PRESTAVLJEN NA TRAINSTATION SQUAT, PRIČNE PA SE OB 20.00! Prosimo za razumevanje.

15 let je minilo, odkar sta bratranca (Uroš – vokalist, kitarist, pisec glasbe in besedil ter Jernej – bas kitarist) ustanovila danes najeminentnejšo ska zasedbo v Sloveniji.
Leta 1998 so RFPS začeli kot punk rock trio, a so v njihovo glasbo kmalu začeli vnašati elemente skaja, surfa, … ter iskali nek svoj, originalen in izviren zvok. Trio je kmalu zrasel v sekstet in poleg koncertov v Sloveniji skoraj istočasno začel koncertirati tudi zunaj njenih meja.
Prvič so opozorili nase leta 2001 s prijavo na natečaj glasbenih skupin in samostojnih glasbenih ustvarjalcev »Kdo bo osvojil Triglav«, kjer so izmed 149 prijavljenimi ustvarjalci prišli v finale. Leta 2002 je sledila »Pick up ska 2002« turneja po vseh večjih slovenskih klubih, hkrati pa je bila izdana tudi zgoščenka, na kateri so sodelovali kot najperspektivnejša slovenska ska zasedba. Njihove skladbe pa so bile med drugim tudi na kompilacijskih ploščah kot so »Ska factor positive« (kompilacija vseh prepoznavnejših ska zasedb iz območja nekdanje Jugoslavije), »Mochvara« (kompilacija legendarnega zagrebškega kluba, kjer so RFPS imeli svoj prvi koncert zunaj Slovenije), … Leta 2005 pa so pri založbi KAPA Records izdali svoj dolgo pričakovani debitantski album »In Color«, ki je bil do konca leta 2006 razprodan, sledil pa mu je drugi album z naslovom »Stepping out«, prav tako izdan pri KAPA Records novembra 2007.

V teh letih so RFPS imeli več evropskih turnej, turnej po Balkanu, dve večji turneji v Južni Afriki (skupaj s Swazilandom ter Botswano), povabljeni pa so bili tudi na ameriško turnejo kot predskupina legendarnim The Toasters (ki je bila nadaljevanje sodelovanja v Evropi), kjer so pod okriljem Megalith Records leta 2011 izdali tudi tretjo studijsko ploščo “Worst Case Scenario”. Leta 2011 pa so dobili priložnost spremljati legendo ska glasbe Robert “Bucket” Hingleya pod imenom The Toasters … torej, če so RFPS dovolj dobri za Bucketa in posledično dovolj dobri, da zastopajo ime The Toasters, bodo nedvomno zadovoljili še tako zahtevne poslušalce!

Red Five Point Star so se uveljavili predvsem kot koncertni band, ki je rezultat petnajst letnega nastopanja v živo, ter stotine odigranih koncertov.
Še vedno ustvarjajo unikatno glasbo, ki je zmes skaja, swinga, rockabillya, modernega jazza, kubanskih ritmov ter brazilske glasbe, pod vplivom punk-rocka.

http://www.redfivepointstar.com/si/band/
https://www.facebook.com/redfivepointstar

Trifekta je hip-hop trojec iz Kranja, člani katerega so Emka, Kox in Roga. Pred kratkim so se predstavili s svojim EP-jem. Gre za prvenec s šestimi skladbami z izdelanimi glasbenimi izrazi, svetlobna leta nad običajnim kovanjem rim. Skladbe delujejo osvežujoče in lahkotno, tudi ko obravnavajo družbeno kritične in druge manj prijetne tematike. Pri Trifekti ne boste našli odvečnega in pretiranega igralskega vokalnega vložka, kot smo to sicer vajeni od glavnine slovenske hip hop scene. To je album, ki si zasluži pozornost, hkrati pa je to šele začetek poti. Povezujejo se z nekdanjo pevko S.W.A.G., Shelby, s katero so posneli tudi komad Gud Vajb. Sodelovali pa so prav tako z enim najbolj poznanih imen na slovenski hip hop sceni, Zlatkom.
https://www.facebook.com/trifektavajb/?fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=-NQ83yb-2WU

Danč je hip hoper iz Kranja, ki deluje pod okriljem založbe Konektec Rec. Pred kratkim je izdal svoj prvenec Trenutki.
https://www.facebook.com/Dan%C4%8D-Konekted-1499649630360482
https://www.youtube.com/watch?v=a2K5Z0PPk-I

Ali je že dobro poznani kranjski hip hoper. Je eden redkih slovenksih raperjev, ki ima veliko besedil tudi v angleščini. V letošnjem letu se je predstavil tudi z EP-jem Nisi Sam.
https://www.facebook.com/Massive.ALi/?fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=gTyMVUGrdZo
Poleg omenjenih bosta nastopila še gosta: eden izmed predstavnikov kranjske rap scene Dr. Soc in nadobudna pevka Suzy Baboo.

 

Cena:

vstop prost

Kontakt:

tm@ksk.si

Red Five Point Star, Trifekta, Ali Massive, Danč
  • Red Five Point Star, Trifekta, Ali Massive, Danč
  • Red Five Point Star, Trifekta, Ali Massive, Danč
  • Red Five Point Star, Trifekta, Ali Massive, Danč
  • Red Five Point Star, Trifekta, Ali Massive, Danč
  • Red Five Point Star, Trifekta, Ali Massive, Danč

Train

Koncerti

S kom rastemo?

Organizator
Klub študentov Kranj
Glavni sponzorji
Sponzorji